Ipari automatizálás, egyedi gépek tervezése és gyártása, pneumatikus rendszerek

Tevékenységek

Automatizálás

Cégünk mérnöki szolgáltatása több, mint egyszerű géptervezés és gyártás. Vevőink mellett állunk a kapcsolatfelvételtől folyamatosan a garanciális időszak végéig. Berendezéseink megtervezése, dokumentálása a legkorszerűbb tervezőprogramok, CAD programok (AutoCAD, Solidworks, Catia V5, Eplan) alkalmazásával történik.  

A gépészeti tervezés és gyártás mellett vállaljuk pneumatikus, hidraulikus rendszerek tervezését, kivitelezését kombinálva PLC-s, PC-s vezérlőrendszerrel.

A gyártott berendezésekbe szerelt forgácsolt alkatrészek túlnyomó része saját megmunkálógépeken készül. Speciális technológiai kivitelezéseket (hőkezelés, felületkezelés, köszörülés) partnereink végeznek el számunkra. 

Gyártás, tervezés

Vevőink igényeit felmérve mérnökeink a megoldandó feladatok egyeztetésétől kezdve, a megvalósulásig napi kapcsolatban állnak a Megrendelővel. 

Szerviz

Gépek, berendezések folyamatos és időszakos szervizelése.

Gépészeti, pneumatikus, hidraulikus és villamos problémák elhárítása, tervszerű megelőző karbantartás, programozott folyamatok módosítása, optimalizálása.

Oktatás

A Megrendelő telephelyén vagy oktatóteremben szervezett oktatások, a pneumatika, hidraulika, villamos vezérlés technika és PLC programozás témákban. A tanfolyamokat saját tervezésű és kivitelezésű oktatótábla segíti.

Kereskedelem

A berendezéseinkben beépített automatizálási elemek forgalmazása. Raktárkészletünkben megtalálható sok ezer termék pneumatika, hidraulika, elektronika témakörben.

Tervezés és gyártás folyamata

I. Kapcsolatfelvételtől a szerződéskötésig – Az előkészítés

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a Vevői kapcsolat megalapozására.

Az előkészítés mozzanatai:

 • Kapcsolatfelvétel
 • Helyszíni felmérés
 • Ajánlatadás
 • Szerződéskötés

Célunk a Vevőink által megfogalmazott, illetve „kimondatlan” követelményeket pontos peremfeltétel rendszerré formáljuk, annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb rugalmassággal, többlet funkciókkal kiegészítve készüljön el az adott berendezés. A jól definiált feladat megfogalmazás megelőzheti a később felmerülő módosítási igényeket.

II. Tervezéstől a gyártásig – A megvalósulás 

A jól definiált előkészítési fázis után cégünk biztosítja, hogy a Vevő folyamatosan nyomon követhesse az általa rendelt termékeket:

 • a tervezés,
 • a tervkiválasztás,
 • a berendezés legyártása,
 • és a berendezés összeszerelése során.

Vevőink aktív részesei a tervkiválasztásnak, ahol a következő szempontok szerint elemezzük a mérnökeink által készített terveket:

 • Igényeknek való megfelelés
 • Kezelhetőség
 • Gyártási határidő
 • Költség
 • Utólagos szervizelés/karbantartás

III. Üzembe helyezéstől a garanciális időszak végéig – Az átadás

A pontosan egyeztetett terveknek köszönhetően biztosítható, hogy a Vevő időben kapja meg a terméket.

Folyamatos közreműködés a telepítés során:

 • Előátvételi teszt
 • Átadás – átvétel
 • Karbantartási tanácsok, feladatok elvégzése
 • Gyakorlati tapasztalatok egyeztetése
 • Tapasztalatok alapján esetleges módosítás

Szerviz-szolgáltatásunk, az automatizálási részleg második fő tevékenysége.

Ezen szolgáltatásunk lefedi a teljes ipari automatizálást. Szakembereink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a pneumatika, hidraulika, elektronika területén. Ezen tapasztalatokat cégen belül szervezett oktatásokon továbbadjuk kollégáinknak, így biztosítva a külső tanfolyamok mellett a szakmai fejlődést. A szolgáltatás keretein belül vállaljuk, hogy egyeztetett időpontban a megadott helyszínen a problémát felmérjük, és az alapján személyre szabott ajánlatot adunk a javításról. A javításra és a beépített alkatrészekre garanciát vállalunk.

Szervizeléskor felmerülhet, hogy a berendezés javítása már nem lenne gazdaságos az eredetivel megegyezően, mivel termelékenyebb, megbízhatóbb eszközre volna szükség. A részlegünk ezen esetekben a berendezés átalakítását a mai korszerű vezérléstechnikai elemek alkalmazásával elvégi. 

Az oktatás is szerves része a mindennapjainknak

A megszerzett tapasztalatokat nemcsak a géptervezésben használjuk fel, hanem azokat tovább is adjuk. Szakképzési kereteken belül, szívesen várjuk a nyári gyakorlatra közép- és felsőoktatásban résztvevő diákok jelentkezését. Fontos számunkra, hogy a nálunk lévő diákok a tanulmányaik során szerzett elméleti tudás mellé valós szakmai tapasztalatot is kapjanak, és hogy láthassák, egyes elemek hogyan kombinálhatóak és általuk hogyan hozhatóak létre új funkciók. 

A diákok oktatása mellett, vállaljuk felnőttek egyedi tematika szerinti képzését is gyakorlat centrikusan.    

Kereskedelem

A gyártott eszközök, berendezések építéséhez felhasznált kereskedelmi elemek nagy részét raktáron tartjuk és forgalmazzuk.

Raktárkészletünk főbb csoportjai: 

 • alapvető lineártechnikai elemek (csapágyak, lineáris szánszerkezetek, golyósorsók).
 • aluprofil szereléstechnikai rendszerek alapvető elemválasztéka.
 • pneumatika hengerek, szelepek, kiegészítő elemek.
 • alapvető hidraulikai elemek, tömítések.
 • mechanikus és érintésmentes szenzorok (induktív, optikai, kapacitív).
 • különböző típusú PLC-k, szervórendszerek.

Összességében több ezer darabos készletet jelent. Folyamatosan gyártó cégek esetében vállaljuk a napi 24 órás rendelkezésre állást.

Különleges alkatrészek esetében a gyors probléma elhárítás érdekében helyettesítő megoldást kínálunk, akár beépítéssel együtt is. Ideiglenesen funkcionálisan megfelelő cserealkatrészt tudunk biztosítani a megrendelt termék megérkezéséig.

Munkáink

Látogatásszámláló

9.png9.png5.png8.png0.png
Ma17
Tegnap84
Héten531
Hónapban1936
Totál99580

Cégtörténet

A Print Tech Service Kft 1996-ban alakult. Dinamikusan fejlődő cégünk fő profilja az ipari automatizálás, ezen belül komplett rendszerek tervezése, gyártása, üzembe helyezése, szervizelése. A cég kezdetben nyomdai tevékenységgel foglalkozott, majd a saját igények kielégítésére nyomdai berendezések fejlesztésébe kezdett.

Tovább ...

Kiemelt partnerek

Control Trade Bt.

STASTO Automatizálás Kft.

IZO+ Kft.

Visteon

Tom Ferr Zrt.

Melecs EWS GmbH

Flextronics 

Wescast

Print Tech Service Kft.

PTS Automatizálás

9086 Töltéstava, Söptérpuszta 0184/3 HRSZ.

GPS: 47.615378, 17.747513

+36 20 938 7574

+36 96 486 013

ptsgroup[kukac]ptsgroup.hu

info[kukac]ptsautomatizalas.hu

Tevékenységek

Cégünk mérnöki szolgáltatása több, mint egyszerű géptervezés és gyártás. Vevőink mellett állunk a kapcsolatfelvételtől folyamatosan a garanciális időszak végéig. Berendezéseink megtervezése, dokumentálása a legkorszerűbb tervezőprogramok, CAD programok (AutoCAD, Solidworks, Catia V5, Eplan) alkalmazásával történik.

Tovább ...

Keresés